$ 32.301 € 34.8536
Kıbrıs Tatili ve Gezilecek Yerleri Lefkoşe

Kıbrıs Tatili ve Gezilecek Yerleri Lefkoşe

Kıbrıs Tatili Gezilecek Yerleri Kıbrıs. Kıbrıs Tatili ve Gezilecek Yerleri Vizesiz, pasaportsuz gidilen yerlerden Kıbrıs, plajları, kumsalları, gece hayatı ile tatilcilerin son zamanlarda en çok tercih ettikleri destinasyonlardan biridir.

Gezilip görülmesi gereken yerleriyle, tatilde aranan tüm seçeneklerin bir arada bulunmasıyla ön plana çıkan Kıbrıs, tatilcilerin en sık tercih ettikleri yerler arasında yer alıyor. Tabi bunun bir etkisi de eğlence ve gece hayatı konusunda diğer ülkelere göre çok daha rahat ve alternatiflere sahip olmasıdır. Peki, tüm bunlar dışında Kıbrıs’ın gezilecek yerleri nerelerdir?

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Reklamlar

THY ya da Pegasus gibi firmaların her gün çıkışlı İstanbul Kıbrıs uçuşları bulunmaktadır. İstanbul’da Sabiha Gökçen ya da Atatürk Havalimanı’ndan çıkıp Kıbrıs Ercan Havalimanı’na 1 buçuk saat gibi bir sürede varabilirsiniz. Uçuş süresi oldukça kısadır. Şehir değiştirir gibi kısa bir sürede Kıbrıs’a varabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Konaklama

Reklamlar

Kıbrıs’ta konaklamayı düşünüyorsanız, pek çok seçeneğiniz mevcut. Zira burada 5 yıldızlı otellerden, resort otellere, pansiyonlardan butik otellere, apart otellerden suitlere kadar birçok konaklama tesisi konuklarını ağırlamak üzere, her mevsim hizmet veriyor. Dolayısıyla Kıbrıs otelleri arasında aradığınız standartlarda bir yer bulmanız oldukça kolay. Tüm otelleri incelemek, Kıbrıs otel fiyatları ve özellikleri arasında karşılaştırma yapmak için Enuygun.com gibi güvenilir sitelerden faydalanabilirsiniz.

Kıbrıs Gezilecek Yerleri

Reklamlar

Girne Kalesi

Bizanslılar tarafından 7. Yüzyılda Arap-İslam akınlarına karşı korunmak için yaptırılan Girne Kalesi, Kıbrıs tatilcilerinin tarihi yerleri gezmek açısından tercih ettikleri en önemli yerlerden biridir. Tarihsel tiplemeler ve canlandırmaların yer aldığı Girne Kalesi, tatilde tarihe doğru yolculuk yapmanızı sağlayacak.

Venedik Zindanları

Lefkoşa’nın en farklı özelliklerinden olan eski şehri çevreleyen etkileyici Venedik duvarlarıdır. Önemli ölçüde yıkılmış olmasına rağmen üç kilometre boyunca uzanan duvarların çoğu halen ayaktadır. Famagusta Kapısı en iyi korunmuş ve sayısız koluyla süslenmiştir. Buradaki orjinal duvarlar hala ayaktadır. Duvarların hemen yanında Baf Kapısı onun yanında Roccas Kalesi modern zamanlarda da kullanılmaya devam etmiş. Bu nokta güney ve kuzey kesimde bulunan Türklerin en yakın olduğu noktayı oluşturur. Tarihte çok zaman hizmet etmiş olan bu zindanlar bugün de turistik anlamda hizmet vermeye devam ediyor.

Bandabuliya

1878 yılında İngiliz Sömürge döneminde inşa edilen Bandabuliya, belediye binası olarak inşa edilmiştir. Merkezde yer alması ulaşım açısından herhangi bir sorunun olmamasını etkiliyor. Turistik geziler için en sık tercih edilen yerlerden biri olması, Kıbrıs tatilinde alternatif arayanlar için güzel bir seçenektir.

Antik Salamis Kenti

Antik Salamis Kıbrıs’ın en önemli antik krallığının arkeolojik alanıdır. Alan keşfedilebilecek zengin kalıntılara sahiptir. İnce heykeller ve muhteşem sütunlu avluyla birlikte jimnastik salonu ve hamam kompleksi ana cazibe merkezini oluşturur. Geniş bir araziye yayılmış olan arazide iki bazilika, bir agora ve muazzam bir rezervuar kompleksinin kalıntıları da mevcuttur. Alanda neredeyse tüm kalıntılar kentin Roma ve Bizans dönemlerine aittir. Ancak Salamis’in tarihi daha gerilere kadar uzanmaktadır. Kentin Troya Savaşı’ndan hemen sonra kurulduğu söylenir. Adanın klasik tarihini yansıtan Asur, Fars, Yunan, Roma, Bizans ve Arap dönemlerine ait kalıntılarda alanda bulunmaktadır. Antic alana toplu taşıma araçları yoktur. Bunun için taksiye veya Kuzey Lefkoşa’dan Gazimagosa’ya giden bir minibüse atlayarak siteye kısa bir süre içinde ulaşabilirsiniz.

Buffavento Kalesi

Harap bir vaziyette olan Buffavento Kalesi Girne’nin doğusundaki sarp bir dağ zirvesinde yer alır. Buradaki kalıntılar geniş bir alanda olmayıp ormanın altında yer alan pitoresk bir konumda bulunuyor. Alanda muhteşem bir manzara da size bekliyor. Buffavento’nun Bizans döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Stratejik olarak kale batıda yer alan Aziz Hilarion’la birlikte sahil şeridinin korunmasında önemli bir rol oynamıştır. Kaleye toplu taşıma araçları yoktur. Araç kiralayarak ya da kendi aracınızla alanı ziyaret edebilirsiniz.

Girne Limanı

Girne’de gezerken tarihi ile Girne Kalesi’ni gördükten sonra görmeniz gereken bir diğer yer Girne Limanı olsun. Girne Limanı; restoran, bar, kafeterya, casino gibi alanlarla süslenmiş ve Kıbrıs’a tatile gidenlerin en sık tercih ettikleri yerlerden biri olarak kendinden söz ettiriyor.

Kordonboyu

Kıbrıs’ta tatil yapılır da Kordonboyu’na gidilmez mi? Yaz eğlenceleri ve aktiviteleri bakımından bir hayli zengin olmasının yanında; deniz, kum ve güneş için de tercih edilebilecek güzel bir noktadır.

Bellapais Manastırı

M.S 12. Yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen Bellapais Manastırı, tarihi yer bakımından Kıbrıs’ın en önemli yerlerinden biridir. Aynı ismi taşıyan Bellapais Köyü’ndeki manastır, gotik mimarisi ile dikkat çekici bir yerdir. Girne’ye gelmişken, Girne Limanı’nı ziyaret etmişken limandan 10 dakika kadar uzakta yer almaktadır.

Selimiye Camii 

Kuzey Lefkoşa’nın en tanınmış simgesi olan Selimiye Camii aslında Osmanlı hakimiyetinden önce Agia Sofya Kilisesi olarak hizmet veriyordu. 1326 yılında 78 yıllık bir inşaat süreci sonunda bitirilen kilise camiye dönüştükten sonra görenleri kendine hayran bırakır bir atmosfere büründü. 16. yüzyıldan itibaren Osmanlıların adanın kontrolünü ele geçirmesi ile birlikte kilise cami olarak işlev görmeye başladı. Ayrıntılı ortaçağ kilisesinin tasarımı ile Osmanlı camilerinin sadeliğinin birleşiminden oluşan yapı büyüleyici bir mekandır. Selimiye Camii ziyaretinizde kadınların başörtüsü takması ve makul bir şekilde giyinmesi gerekir. Erkeklerin de camii kurallarına uygun giyinmesi şarttır. Cami Ledra Caddesi sınır kapısına beş dakikalık yürüme mesafesinde yer alır.

Leventis Müzesi

Yakın zamanda yenilenen Lefkoşa’nın Leventis Müzesi güzel ve eski bir konakta yer alır. Müzede etnografik görüntülerden ve eserlerden oluşan özenle seçilmiş bir koleksiyon bulunur. Bunlar aracılığı ile Lefkoşa’nın tarihini derinlemesine görmeniz mümkündür. Tarih severler için bu kaçırılmaması gereken bir gezidir. Müze şehrin uzun ve olaylı geçmişini gözler önüne seren sergileri ile Avrupa’da Yılın Müzesi ödülünü kazandı. Sergilenen eserler arasında M.Ö. 2300 yılına kadar uzanan ve Osmanlı ile birlikte sömürge dönemini de içine alan koleksiyonları bulabilirsiniz. Müzenin en etkileyici sergilerinden bazılarını da muhteşem geleneksel kostümler oluşturur.

Eski Kasaba

Lefkoşa’nın eski şehir merkezi sokaklarında dolaşmak ayrı bir zevk verir. Ledra Caddesi eski kentin ana caddesi olup Güney Lefkoşa’ya doğru uzanan cadde kafeler, restoranlar ve mağazalar ile doludur. 18. yüzyılın sonlarında adanın yönetim merkezi olan Hatzigeorgakis Kornesios Evi Osmanlı konağı mimari tarzından etkileri ile görülmesi gereken yerler arasındadır. 14. yüzyıl mimari özelliklerini taşıyan Ömeriye Camisi yani Lefkoşa’nın en eski kilisesi olan 1450’de inşa edildiğine inanılan Panagia Chrysaliniotissa da görülmeye değer alanlar arasındadır. Ardından eski şehir turuna devam etmek için Güzey Lefkoşa’yı ziyaret edebilirsiniz. Önce Aziz Nicholas Kilisesi olarak hizmet veren ve daha sonra Osmanlı döneminde bir pazar haline gelen Bedesten’i yani Arasta Sokağı’nı dolaşabilirsiniz. Mevlevi Müzesi ilginç sergileri ile Derviş Paşa Müzesi ise Osmanlı hayatının etnografik görüntüleri ile ziyaretçilerini bekler.

Mağusa Surları

Mağusa’yı çevreleyen Mağusa Surları, Venediklilerin Osmanlı saldırılarına karşı korunmak amacıyla yaptıkları bir yerdir. Ateşli silahlarla donatılarak oldukça yüksek biçimde inşa edilen surlar, günümüz tatilcileri için önemli bir turistik yer olması özelliği ile öne çıkıyor. Sur duvarlarında yer alan ve isimlendirilmiş 14 kule bulunmaktadır.

Saint Hilarion Kalesi

Ada halkını Arap akınlarına karşı korumak amacıyla inşa edilen Saint Hilarion Kalesi, Girne merkezinden araçla 30 dakika kadar bir mesafede yer alıyor. Kale, denizden 700 metre yükseklikte yer almaktadır. 1489 yılında Venediklilerin Girne’yi ele geçirmesinden sonra kale boşaltılmıştır. Günümüzde ise harika bir gezi noktası olması ile biliniyor.

Boğazköy Türk Şehitliği

Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan subay, astsubay, erbaş ve mücahitlerin yattığı Boğazköy Türk Şehitliği ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. 236 şehidin mezarının bulunduğu mezarlık, 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yaptırılmıştır.

Long Beach – İskele

2021 Yılında Forbes dergisinin en iyi sahil bölgesi yatırımı olarak seçtiği Long Beach İskele, yabancıların hem tatil hem de yatırım gözdesi haline geldi. Uzun kumsalı, masmavi berrak deniziyle bu ilgiyi hak ediyor.

İskele Long Beach ve Kıbrıs’ın diğer yatırım bölgelerinde projeler ardı ardına duyurulurken, uygun ödeme seçenekleri, düşük peşinat, ortalamanın üzerinde kira ve yatırım geliri için siz de Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul Projelerine göz atabilir, Kıbrıs satılık dairelerini inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın